Eile oli arvatavasti viimane kiire treening enne Narvat. Tundub lootustandev seis, kuigi pulsid oleksid võinud veidi madalamad olla. Usun, et osaliselt on süüdi ka enne trenni joodud tass kanget kohvi.
 
 

 
 

Viimased kaks nädalat olen püüdnud arendada sammutihedust. Tulemus on selgelt näha! Näiteks Võidupüha maratonil oli keskmine sammude arv minutis 160/164. Eilsetel tempo osadel tegin minutis juba 188/190 sammu.

Sammutiheduse info on soojenduseks ühele järgmise nädala postitusele.
Eilse pika otsa pidin tuleval nv. toimuva võistluse tõttu asendama 20km-se tempojooksuga.
Alustuseks 2km 4:35 min/km (soojaks), seejärel  8km 4:00 min/km ja ülejäänud 10km 3:50 min/km + 2km lõdvestusjooks.

Kuigi läksin müttama alles peale seitset õhtul, oli õues endiselt väga palav. Joogist hakkasin puudust tundma juba viiendal kilomeetril. Lõpp kiskus ikka väga januseks.
Pulss ei lahminud lakke (162 keskmist) ning esimesed 10km jooksin isegi kergelt mäkke (Nõmme/Hiiu/Harku kergliiklustee).

Kokkuvõttes kerge enesekindluse boost.

 
Saucony Grid Type A5

Muretsesin endale eelmisel nädalal Jooksueksperdist järjekordse paari uusi jooksujalatseid (Rünno R. soovitas - Saucony Grid Type A5).

Läksingi nö. vihast poodi, sest piinavad villid ja hõõrutud jalad olid jooksmise väga ebameeldivaks muutnud. Uskuge või mitte aga mu jalg on justkui kuu ajaga numbri või kahe võrra kasvanud (vanad tossud 42, uued tossud nr. 45!). Praeguseks olen murest prii ja kasutan uusi jalatseid igapäevaselt.


Esialgu tegi mind natuke murelikuks kõrge kanna osa. Aga olen lõpuks aru saanud, et pea iga jooksujalats on õigesti joostav. Kõik taandub tehnikale ja oskustele.

Grid Type A5 näeb jalas lahedam välja kui riiulis. Kergelt kriiskav roheline on nii minu värv.

Nad paistavad veidike suured, aga on kaalult väga kerged ning jalas hästi mugavad. Õhu läbilaskvus on samuti väga hea.  


Olen siiani pidamist/haarduvust tossu puhul täiesti ebaoluliseks pidanud, aga peale esimest jooksu Saucony-s...suur üllatus, hoopis teine kontroll jalgade üle.

Nädal uutes tossudes ja ei ühtki halba sõna! Ma ei ole veel päris kindel, kas ma nendega ka võistlen, aga treeningjalanõuks on tossu rohkem kui küll.


PS! Pean igaks juhuks ütlema. et ei saanud tosse tasuta ning minu väike arvustus põhineb puhtalt isiklikult kogemusel.
Toetab Blogger.