teisipäev, jaanuar 22, 2013

Jooksmine ja pere

Otsustasin vahelduseks ka natuke igapäevaelust kirjutada. Ilmselt on see nüüdseks siililegi selge, et jooksupisik on mind tõsiselt nakatanud. See lemmiktegevus hammustab igapäevasest vabast ajast päris suure tüki.

Enamik inimesi süüdistab sportlike eluviiside puudumises aega. Meile kõigile antakse ööpäevas 24 tundi. Vähemalt ühe teguri puhul on siin ilmas kõik inimesed võrdsed.  Igaühe enda kätes on seda aeg võimalikult efektiivselt kasutada.

Praeguseks teavad minu blogi lugejad kui palju ma igapäevaselt treenin. Mis treeningvarustust ma oman, kui tihti ma rajale sattud ning milliseid distantse läbin. Aga vähesed teavad kuidas mu igapäeva elu välja näeb.

Nimelt on mul väike pere, kuhu kuuluvad minu naine, pea kuue aastane (kasu)tütar ja üks paks taksikoer. Meie päev algab ühiselt hommikul kell 6:30. Mina olen üldjuhul see kõige värskem (koera järel). Teistel kulub silmade avamiseks ja tuju tõusmiseks vähemalt 45 min.

 
Sealt edasi kerge hommikueine, dušš, riidesse panek, koeraga jalutamine ja töölesõit. Kodust lahkume hiljemalt 8:15. Kui terve pere on linna peale laiali jaotatud, kes tööle/kes lasteaeda, jõuan ka mina tööpostile.
Kuna ma lõunal üldjuhul ei käi, lõpetan tööpäeva ~17.15/30. Seejärel vastupidine rutiin. Terve pere tuleb jälle linna pealt kokku korjata, pood, kodu. Olenevalt ummikutest jõuame koju üldjuhul 18.45/19.00. Sealt edasi kiire söögitegemine, söömine, koeraga jalutamine ning tunnike nö. pereaega. Umbes 20.30 sätin ma end trenni.
Päris tihti kuulen trenni riideid selga pannes sõnu/lauseid „Ära täna mine...,“ „Jälle?!“ jne. Kui aus olla, siis need sõnad teevad vahel jooksma minemise eriti raskeks. Külmade ilmadega lebotaks vahel hea meelega pigem teleka ees, aga kohusetunne ning teadmine trennijärgsest heaolutundest sunnivad mind siiski rajale minema.

 
Kui ma varasemates postitustes olen maininud, et trenni ajal ma otseselt millelegi konkreetsele ei mõtle, siis viimase kuu uueks kohustuseks on saanud muinasjutu väljamõtlemine. Nimelt on meie peres nüüd uus reegel, et kui ma 21.30-45 tagasi koju jõuan ja väike tüdruk veel ei maga, räägin talle muinasjuttu. Viimasel ajal tundub, et ta hoiab end vägisi minu tulekuni üleval ning kui ma uksest sisse astun, kisub ta mul ühe käega jalatseid jalast ning samal ajal korrutab „Räägid muinasjuttu?“
22.00-st 24.00-ni on siis nö. MEIE aeg. Tavaliselt sööme midagi head, vaatame mõnda filmi või räägime niisama juttu.
Ma tean, et kogu see lugu ei ole justkui killuke täiuslikust ajaplaneerimisest, aga ma vähemalt proovin end parimal võimalikul viisil kõige vahel jagada.

Loomulikult kuuluvad igasse päeva ka väikesed jutud jooksuteemadel, mis mu naist juba öökima ajavad. Ta ütleb alati, et sul on ainult üks jooksuvigastus – see vigastus asub su peas (viidates jooksupisikule).
Üldiselt on mul väga toetav pere ning suve poole tahan ka väikese tüdruku ning miks ka mitte naise jooksupisikuga nakatada. Pöidlad pihku!
Kokkuvõtteks...kes vähegi tahab, loob endale võimalused! Ajapuudus on üks rumalamaid ettekäändeid.

4 kommentaari:

  1. Aga kuidas venna jooksupisikuga jäi?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vend jäi nüüd tõesti jutust välja.

      Viimase info kohaselt jookseb ta endiselt keskmiselt kolm korda nädalas! TUBLI!
      ...sellel aastal registreerin ta vägisi poolmaratonile (I'm sorry...). :)

      Kustuta
  2. Mehena on Sul lihtne võimalusi luua - naine on lapsega nii ehk naa (varsti muidugi kasvab laps suuremaks ja saab omal käel hakkama). Mis saaks siis, kui kõik oleks vastupidi - naine jookseks ja Sina oleks lapsega kodus? Küsin, kuna mina naisena pean küll aega planeerima just lapse osas. Kui mul kedagi lapsega jätta ei ole, siis ma lihtsalt ei saa joosta. Küsimus tekkis tegelikult viimast postituse poolt lugedes, kus pereliikmed justkui iga kord ei ole rahul Sinu (uue) harrastusega. Ma ju ise tean, milline haigus see jooksmine on, aga ajaga on mõnikord ikkagi kehvasti.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hei,

      Eks see oleneb kõvasti mehest. ;)

      Vähemalt mina ei keela naist kuhugi minemast midagi tegemast. Pigem isegi lausa sunnin teda kodust välja.

      Täpselt sama palju on need minu lapsed ja mulle meeldib nendega koos aega veeta.

      Viimasel ajal olen väga palju üritanud jooksmist igapäevaellu paremini sulandada (aja kokkuhoiu mõttes). Joostes tööle ja koju. Nädalavahetustel, kui näiteks vanemaid külastame, siis mina lähen joostes ning naine autoga. Jne Jne.

      Pean tunnistama, et ta on ikka väga mõistev! Loomulikult tuleb ka omajagu nääklemist ette, aga siiani oleme enam-vähem hakkama saanud. :)

      Kuidagi saab alati joostud. Olen isegi kasvõi kell 5 hommikul tõusnud, et enne pere ärkamist trenn ära teha. Või siis õhtul 23 ajal rajale läinud.

      Lisak on olemas jooksukärud, naabrilapsed jne jne. ;)

      Võimaluse leiab alati. :)

      Kustuta