laupäev, juuni 09, 2012

Ööjooks

Ilmselt panite tähele, et olen terve nädala kadunud olnud. Viimasel ajal ei saa ma oma aja jaotamisega absoluutselt hakkama. Ütleme nii, et on selline väga raske aga tuleviku mõttes ülioluline aeg.
Eeskätt olengi aega näpistanud blogi kirjutamise ja suuresti une arvelt! Isegi üks taastav trenn on vahele jäänud.


Pidasin ööjooksu selle aasta üheks olulisemaks võistluseks. Sellist poolmaratoni distantsi saan joosta veel ainult Narva energiajooksul. Eks see ole ikka nii, et kui midagi väga ootad, hakkab terve maailm selle vastu töötama. :) Nii juhtuski!

Reedene tööpäev kujunes jällegi ülikurnavaks. Lõpuks kõik lahenes enam-vähem õigeaegselt ning sain sõita koju asjade järele. Terve päev sõin ja jõin nii palju kui võimalik. Viimane söök oli umbes kell viis.

Teel Rakverre pistsin sisse veel kaks banaani, kaks tavalist šokolaadibatooni ning jõin ära liitri spordijooki.
Riidesse panin 1,5 tundi enne võistlust...soojendusjooks, jooksuharjutused jms. Minu stardinumber oli 1982, mis jättis mind välja esimesest stardigrupist. Siiski õnnestus mul end pisut smuugeldada. Ehk siis esimest korda sellel aastal sain hea stardikoha.

Enesetunne enne võistlust oli väga ebakindel. Terve nädal kerge magamatus, ebaregulaarne söömine, palju tööd ja igast muud jama. Teadsin juba ette, et mingit tublit tulemust siit ei tule.

Kõlas stardipauk ning sain praktiliselt kohe liikuma. Esimesed 300m oli päris tugev tunglemine. Edasi hakkasid juba väikesed jooksugrupid moodustuma.

Esimesed km jooksin vaheaegadega 3:30. Enesetunne oli üllatavalt okei. Kuskil kuuendal km tabas selline ootamatu murdumine. Kilomeetriaeg hakkas langema.
3:38....3:42...3:49....kuni 4:02 välja. See ajas mind juba päris korralikult närvi. Kuskil 12 km mõtlesin juba et...äkki peaks alla andma. Aga siis slappisin end mõttes näkku ja ütlesin et võta end kokku! Esimesed 10km oli pulss keskmist 184, mis näitas, et kehal pole just kõige parem olla. 

Kuid 14 km juhtus see, mis minuga alati juhtub. Pulss langeb 170/174 peale ja tempo hakkab tõusma. Nagu mingi varu energiapaak oleks avanenud. Olen seda täheldanud nii trennides kui võistlustel. Ma ei oska seda kuidagi seletada.

15km 3:58, 17km 3:52....21km 3:44... Lisaks veel 300m võimast lõpuspurti kolme mehega, mille ma ära võitsin. 

Lõpptulemus mind ei rahuldanud, aga arvestades kõrvalisi asjaolusid...võib rahule jääda. 


33 koht ajaga 1:21

 
Ahjaaa, minu jaoks esimene võistlus kus oli nii palju pealtvaatajaid/kaasaelajaid. Võimas! Aitäh! :)

Järgmine võistlus on juba uuel nädalal - laupäeval! Minu kodurajal! :) Jooks ümber Harku järve. Luban, et söön....magan korralikult ja teen ka tubli tulemuse. PS! Blogi vahendusel olen ka jälle olemas! ;)

9 kommentaari:

  1. Tubli. Kokku-lahku kirjutamine: "ülioluline", "ülikurnav"

    VastaKustuta
  2. Ja tee link pulsikella andmetele ka avalikuks, oleks põnev vaadata.

    VastaKustuta
  3. Keskmine pulss 177 - päris hästi kannatad anaeroobses tööd! Koormusi vaadates on ainult oht, et võid üle treenida, ikkagi alles esimene aasta korralikult trenni teha, seega oleks ikka hea kui saaksid kellegagi konsulteerida, igaks juhuks lase mõni nädal mahud alla hooaja keskel ka.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Iga neljas nädal on taastav/kerge.
      Usun, et sellest on abi.

      Peaks ka põhjalikumalt pulsisagedustest jms. lugema.
      Tean lihtsalt, et kui pulss 180 üle hakkab minema, peaks nats rahulikumalt võtma. :)

      Praegu natuke tume maa...

      Kustuta
  4. Õnnitlused! Super tulemus!

    Pulsi koha pealt nõustun eelnevaga. Ma ise ei jookse mitte sinu tempo kantigi, kuid alguses üritasin ka võimalikult kiiresti alati joosta ning päris kiiresti tuli läbipõlemine...
    Kas sa spordiarsti juurde ei ole plaaninud minna, kes sulle su tsoonid määraks ja ehk veidi nõu annaks?

    VastaKustuta