reede, mai 04, 2012

Tundub, et liigun õiges suunas

Eilne treening andis kõvasti enesekindlust juurde. Kõigest kolme nädala eest suutsin vaevu ettenähtud fartlekiga toime tulla, seevastu eile olin just kui trennist üle! :)

Eelmise kuu treeningkava nägi ette eelmainitud treeningut järgnevalt: 2 minutit tempot, 3 minutit puhkust. Tempo osa pulsiga 170, puhkus pulsiga 150. Nende nõuete juures jooksin tempo osa ajaga ~4.20 min/km ja puhke osa ~5,30 min/km. Ning pulss kiskus tempo osas pigem 180 ja puhkuse osas 160 -le.

Soovituslik on fartlek läbida maastikul/erineva teekattega teedel. Tegu on päris kiire treeninguga ning pole just eriti mugav kuskil mudas ja küngaste otsas tempot teha. Ma arvan, et sellel on kolm põhjust. Põrutab vähem jalgu, muudab treeningu raskemaks ning õpetab su tähelepanu erksana hoidma. Enamik inimesi peab jooksmist millekski imelihtsaks. Kui seda korralikult teha, siis pead koguaeg nö. kohal olema. Näiteks eile jooksin pool trennist reaalselt puude, põõsaste, oksete ja kivide vahel. Oleksin ma unistanud, lebaksin võib-olla praegu välja väänatud jalaga kodus voodis. Edaspidi on ka võistlustel sellisest ettevalmistusest kasu - teised jooksjad, teekatte muutus, äärekivid, augud jms.

Eilse treeningu sisu: 14km fartleki 2 minutit tempoga, 2 minutit puhkust - pulsivahemik 150/170. Fartleki alustan alati soojendusharjutuste ja soojendusjooksuga. Jooksen enne põhitreeningut umbes 140-se pulsiga kaks kilomeetrit. Need kaks kilomeetrit on täpselt kodust rannamõisa/tabasalu teeni - perfect! Sealt hakkan siis uhama! :)

Keskmine tempo osa tuli päris ilus - alla 4 minuti. Puhkuse osa umbes 5 min ringi. Pulsi mõttes olin ilusti õiges vahemikus. Kuigi pean mainima, et 150 pulsi saavutasin kolmkümmend sekundit enne uue tempo osa algust. Nagu varem mainitud sai, oli tunne imehea. Kogu treeningu vältel ei tarbinud üldse vedelikku. Ma ei kannata seda pudelimajandust! Tavaliselt jätan pudeli kuhugi raja äärde ja vajadusel jooksen sellest punktist uuesti läbi. Kokku jooksin 18km - 2km soojendust 14 fartleki ning 2km lõdvestust. Lisaks veel veidike paljajalu murul tatsamist ja venitusharjutused.
Täpsem info piltidel. :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar