kolmapäev, mai 16, 2012

Mõtlesin

Pool talve jooksin Harku kandis nagu üksik hunt. Ühtäkki olid esimeste soojade ilmadega kõik rajad jooksjad täis. Tundub, et mida suve poole, seda hõredamaks jooksjate rivid jälle jäävad. Uisutajaid, rattureid ja kepikõndijaid on nagu murdu. :) Täna sadas veel muidugi ladinal vihma. Nägin vaid kahte ratturi, ei tea kas needki trenni tegid.

Tegelikult paneb isegi imestama, et rahvajooksudel nii palju osavõtjaid on. Distantsid on üldjuhul pikad ja päris tühja koha pealt "lõbutsema" minna ju ei saa.

Nii palju kui ma lugenud olen ja videoid näinud, siis välismaal on jooksmine üldjuhul ülipopulaarne. Rahvajooksudel on rajad ja rajaääred rahvast täis. Meil näeb rajaääres vaid paari sugulast/sõpra ning juhuslike pealesattujaid.

Just eile vaatasin näiteks Tartu jooksumaratoni uudiseid. Esiteks paar vana pildiga uudist. Kommentaare 0 - 2, ilmselt vaatamisi sama palju. Vean kihla, et ülivähe inimesi teab kes on näiteks Viljar Vallimäe. Okei, nimede tundmine ei ole veel kedagi paremaks jooksjaks teinud, aga ikkagi....kurb!


Kuhu ma oma jutuga jõuda tahan...

Ma kardan, et jooksmine on nö. eos ebameeldivaks muudetud. Kes meist ei mäletaks kooli ajast hinde peale km, cooperi, 3km jooksmist? Jah, mulle meeldis...olin alati kooli parim, sest sõitsin samal ajal kõvasti ratast :)
...aga kõik need lapsed kes polnud elusees võhmatreeningut teinud. Kops kinni, jalad valusad, okse kurgus, higised jne. :)
Reaalselt, mida tahab üks õpetaja saavutada, kui paneb lapsi tühja koha pealt distantsi jooksma? Pikamaa vastupidavus tuleb ju väga suure ja pikaajalise töö järel.
br> Wrong, wrong, wrong....

Nii paljud ütlevad, et pikk jooks pole minu jaoks, aga lühikeses olin kooli ajal päris hea. Tuleb tuttav ette? Minule küll..
Vot selline mõte...
Ise jooksin täna kerge 13km, jooksma sain alles kell 20.00. Vihm vihm vihm....:)
Inimestele, kes end vihmaga välja ei viitsi vedada:
1) ei ole nii palav
2) hästi värske õhk (vähemalt tundub nii)
3) kõik roheline on palju rohelisem...ilus :)
4) vihmapiisad on täiega jahutavad
5) topelt värskendav

4 kommentaari:

  1. Mulle meeldib joosta, kui on vähe rahvast. Seetõttu on aprilli lõpp-mai algus minu jaoks ebamugavad, kuna spordirajad on täis "2-nädalaga-saledaks" rahvast, kuid tavaliselt saadakse mai lõpuks aru, et vorm ei ole saavutatud ning loobutakse. Inimesed teevad sageli sporti ainult välimuse pärast, aga see ei ole pikas perspektiivis piisavalt hea motivatsioon (näljutamine ning tervistkahjustavad dieedid on palju mugavamad).

    Mina vihkasin koolis pikamaajooksu (3-4 km :D), kuna mul ei olnud põhja all. Sprindis olin üks parimaid, kuigi trenni ei teinud. Nüüd iseseisvalt MÕTTESTATULT trenni tehes ma naudin jooksmist (2-3 aastat tagasi oleks see mõeldamatu olnud). Ma leian, et koolis peaks kehalise tundides olema eesmärgiks õpetada sporti nautima, mitte sundima mingeid norme täitma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Esimene pool sinu kommentarist...ojaa, selle peale ma ei tulnudki! Hahaa, good point! :):)

      Kustuta
  2. Põnev blogi ja sinu arengule on tore kaasa elada, kui vaid neid smailisid ja kamaluga suvalistesse kohtadesse visatud komasid vähemaks jääks. Smailid rohkem teismeliste tüdrukute pärusmaa, mehe blogi nad ei kaunista mitte kuidagi.

    Vaata ka seda: http://bendoeslife.tumblr.com/

    Edu!

    VastaKustuta
  3. Hei!

    Ega mul niisama eesti keel 3 ei olnud. ;) Olen vist varemgi maininud, et sorry kirjavigade jms. pärast. Vabandust veelkord!
    Hehee...ja smile panen oma blogis palju tahan! Äkki ma lihtsalt olengi veidi rõõmsameelsem kui...

    Aitäh asjakohase kriitika ja paari hea sõna eest.

    VastaKustuta