pühapäev, mai 13, 2012

30. Tartu Jooksumaraton

Ärkasin ilusti kell 6.00 - 30 minutit enne kella helisemist. Keetsin korraliku potitäie putru, jõin tassi kohvi ning "magustoiduks" kaks banaani. Kiire dušš, kodinad kokku ja  teele. Teepeale võtsin kaasa kaks 0,5l pudelit spordijooki. Ühe jõin teepeal, teise 2h enne võistlust.

Otepääle jõudes, selgus, et olin parklas kõige esimene. Selle eest auhinda muidugi ei saanud. :) Mul lihtsalt on selline komme. Tähtsatele kohtumistele jms.-le tuleb alati varem kohale jõuda. Ma ei kannata seda asjatut tõmblemist ja kiirustamist. Ok, tunnistan, täna pingutasin pisut üle. :) Sõin veel kaks banaani ja batooni ning märkamatult oligi vaid tunnike stardini. Riided selga ning soojendust tegema. Käisin veel kerge kolm korda tualetis, et ikka kindlasti ootamatused välistada. :) 15 minutit enne starti veel üks energiageel (sama, mida üks kommenteerija soovitas....Sponsor...vms. :)) see oli väga okei maitsega! Tänud! ;)
 Mõtlesin, et mul ikka õnnestub end paremasse stardigruppi nihverdada, aga ei. Iga värava juures seisis inimene, kes kõikide sisenejate numbrid üle vaatasid. Nii alustasingi grupi 1500-2000 tagaosast.
 
Kuulsin lasku - start! Mitte midagi - keegi ei liikunud edasi ega tagasi. Siiski...tasapisi hakkasid inimesed liikuma. Kõndimine muutus kergeks sörgiks, sörk korralikumaks jooksuks. Püüdsin raja äärde hoida, slaalom võistlejate, pealtvaatajate, äärekivide, märkide jms vahel. Reaalselt jooksma sai hakata umbes teisel kilomeetril. Sealt maalt hakkasin jõudsalt osalejaid "neelama". Mööda ei läinud minust enam keegi ja seda kuni lõpuni välja. Nii kui asfaltkattest sai pinnaskattega tee, panin mõnusa käbla mingisse sopaauku. See oli okei. :) Kiirelt püsti ja edasi. Korraks oli natuke ebameeldiv, rütm läks käest ja pool külge oli sopane. Natuke piinlik oli ka. Juhtub!

Esimene teeninduspunkt sai üllatavalt hästi läbitud. Omajagu vett sattus isegi suhu. :) Müttasin jõudsalt edasi. Iga silmapiirile ilmuva inimese seadsin nö. eesmärgiks. Mõtlesin, et selle tüübi saan kätte, siis saame koos edasi rühkida. Iga kord kui kellelegi järele jõudsin, jooksin tast hoopis mööda ning võtsin kohe kiiresti uue "eesmärgi".

200m enne teist joogipunkti jõin ühe energiageeli (11km). Kohe vesi peale ja edasi, kõik klappis kui kellavärk. Jälgisin koguaeg tempot ja pulssi. Pulss püsis üllatavalt madalal 168-175. Tavaliselt kisub korralikuma pingutusega 180 peale. Tempo kõikus 3:55-4:05 vahel. Terve jooksu ajal ei tekkinud kordagi tunnet, et kuramuse raske on. Viimase kilomeetri jooksin tempoga 3:45 ja viimased 600m tempoga 3:25.

Lõpp saabus kuidagi ootamatult. Energiat olin tublisti kokku hoidnud. St. et oleksin võinud rajal pisut rohkem laristada.

Tulemuseks 78 koht - aeg 1:34:34 - keskmine 4:00 min/km

Kokkuvõttes jäin endaga väga rahule. Hunnik lisamotivatsiooni jälle olemas! Mõõnus.

(PS! Vabandust korralike piltide puudumise ja kirjavigade/lausehituse pärast! Mul ei olnud arvutit käepärast.))

2 kommentaari:

  1. Lahe! Palju õnne. Tore lugeda, et jooksuga rahule jäid ja motivatsiooni veel juurde said ;)!

    VastaKustuta
  2. Tubli tulemus!
    Tulevikus võiksid proovida enne pikemaid treeninguid ja võistlusi ka pannkooke süüa. Lihaga, meega, moosiga. Mis iganes sulle maitseb. Olen oma pikemad rattasõidud, suusa- ja jooksumaratonid pannkookide pealt teinud ja energiat jagub piisavalt. Tühja kõhu tunnet ei tekki kuni võistluse lõpuni ja banaanide, müslide ja muu sellise nosimine enne starti jääb ära. Edu edaspidiseks.

    VastaKustuta