kolmapäev, august 03, 2016

See ei ole okei

Kui ma saaksin rääkida loomadega, keda loomatööstuse poolt ära kasutatakse, paluksin ma neilt eeskätt vabandust.

Ma ütlesin neile, et ma soovin, et asjad oleksid teistmoodi ja et ma teen kõik omalt poolt, et seda õudust takistada ja mitte kuidagi soodustada.


Kui aus olla, siis tegelikult ei olegi midagi muud julgustavat ja head öelda. Tuleb lihtsalt loota, et see kõik lõppeb peatselt. Loota, et inimesed avavad oma silmad ja mõistavad, millist kahju nad tekitavad ning valivad ise teise tee.

Piim, liha ja muna tuleb päris loomadelt, need tooted ei tule toidupoe lettidelt. Need loomad tahavad elada. Tahavad olla vabad kannatustest, piinadest ja hirmust.

Enamik neist ei tea mis on armastust, hoolimine, kaastunnet, lähedust. Nad on lihtsalt osa julmast tööstusest, millesse nad tahtmatult sünnivad, milles nad tahtmatult kannatavad ning milles surevad.

 
 
 
Kuidas on võimalik, et me kohtleme ja kasutame ära elavat, hingavat, tundvat olendit nagu puutükki? See ei ole okei.

Loomadest räägitakse alati kui ülimalt tundlikest olenditest. Erinevad loomad kuulevad, näevad, tajuvad ümbritsevat kordades paremini kui inimesed. Kui jutt jõuab toidu tasandile, on loom loll, tundetud ja lihatooteks sündinud.

Sa võid mõelda, et on olemas inimlik tapmisviis. Kas ükski tapmisviis saab olla inimlik?

Kui sa tarbid loomseid toiduained, toetad tahtmatult selle tööstuse toimist. Iga tasutud euro on kui hääletussedel, millega jagad toetust.



See on suur asi, kui sa lugemisega siiani välja jõudsid. Tunnistan ausalt, ma ei hiilga täpsuse, põhjalikkuse, mitmekülgsusega oma toitumisharjumuste osas.

Mingit moodi olen ma juba pea kolm aastat liha vabalt ning ligi aastat igasuguse loomse toidu vabalt elanud. Üllatus üllatus, elus ja terve! Mitte lihtsalt elus ja terve, vaid arvatavasti oma elu parimas vormis. Ma tunnen end suurepäraselt!

Ma ei kanna seda särki moe pärast. See ei ole mööduv trend. Ma lihtsalt tunnen ja tean, et see on õige asi. Aktiivse harrastussportlasena peaksin olema päris heaks eeskujuks, et saab väga ilusti hakkama ilma loomse toiduta.

 
 
Mõtle korraks pakendist kaugemale. Leia endas empaatiavõime. Muuda oma elu, paranda tervist, tunne end suurepäraselt!

 

 

4 kommentaari:

  1. Kas uut maja ostes/ehitades loodust ja paljuilmelist ökosüsteemi betooni valades kah midagi sarnast pähe tuli?

    Kas veganid on tarbimisühiskonnas asju ostes sama teadlikud?

    VastaKustuta
  2. Sul on väga mõnus blogi ja oled tõesti heaks eeakujuks. :) #govegan

    VastaKustuta
  3. Vaevalt loomadest betooni tehakse ;)

    VastaKustuta