laupäev, mai 25, 2013

Neljapäevane intervall

Neljapäev oli selle nädala esimene autopäev. Juba hommikul mõtlesin, et kuidas ma end kaheksa/üheksa ajal trenni tarin.

Õhtul oli seis veel hullem ning plaani järgi ootas ees 500x500 intervalltreening. Vedasin end kuidagi välja. Esimesed km kinnitasid nõrka enesetunnet. Lihtsalt ei olnud seda jooksu tunnet. 

Soojendus sai läbi ja otsustasin vähemalt proovida. Lidusin esimesed 500m ajaga 3:35. Sellest piisas, et ülejäänud trenniks motivatsiooni leida. Vahel lihtsalt peab end sundima, vaimne väsimus on kurjast! :)  



Nüüd nädala näpunäide! 

Enne Tartu jooksumaratoni lugesin palju palju materjali negatiivse spliti kohta. Olgu siin kohal mainitud, et P. Pullerits ei olnud oma blogi postitustega tõuke andjaks. 

Võistlusel ebaõnnestusin oma plaaniga täielikult. Võib-olla oli põhjuseks vähene uni ja väsimus, võib-olla lihtsalt puudulik kodutöö. Soovituslik on negatiivset spliti treeningutel harjutada! 

Garmin suudab näidata jooksva lap'i keskmist kiirust. Selle järgi on päris lihtne tempot sättida. Kui sa ei taha täielikult oma kella orjaks muutuda või sul puudub kell ja sisemine kiiruse taju, siis.... 

...jookse treeningu esimene pool mäest üles (pikk lauge) ja teine pool tuldud teed alla. Gravitatsioon on sinu treeningkaaslaseks. (Ise ei tulnud selle peale, netist leidsin)



Just nii tegin ma ise sellel neljapäeval. Mäest üles 3:35 min/km alla 3:26 min/km. Viimased kaks intervalli läksid nihu, sest reielihase sisekülg hakkas meeletult valu tegema. Jooksin veel kaks km paljajalu peale (some how ilma valuta) ning tänaseks olen juba korras. 

Kokkuvõttes oli väga edukas ja meeldiv trenn. Mul on nii hea meel, et end rajale sundisin.

2 kommentaari:

  1. Tere! Olin samal ajal Hiiu-Astangu kergliiklusteel jooksmas. Oleme vist pärast sedagi mõned korrad seal kohtunud. 8) Maa-ameti kaardilt saab leida, et kergliiklustee kallak kokku on 1%. 2. ja 3. km vahel vast 3-4%. Mul annab see oma 15-20 s kiirusele juurde. Aga minu kiirused on oluliselt väiksemad kui sul.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere, Priit!

      Oleme tõesti isegi korduvalt kohtunud!
      Nüüd siis tean, kellega tegu. :)

      See on igas mõttes üks võrratu jooksurada!

      Kustuta