pühapäev, november 06, 2016

Taimetoidumess

Eile oli üks väga eriline ja uute kogemuste rohke päev. Juba veidikene enne kümmet hommikul osalesin elu esimesel korralikul saalitreeningul.


Kergejōustikuhall ei ole mind varasematel aastatel ka kōige suuremate tuulte ja miinuskraadidega endale külla suutnud meelitada. Ilmselt olen ma kergelt nö. lillelaps, kelle jaoks on jooksmine midagi palju enamat, kui tuim kilomeetrite nühkimine. Suur osa on treeningutel loodusel, värskel ōhul jms.


Trenn oli raske. Lühikesed kiired lōigud punases vōi punase lähedal. Mitte just minu lemmikud. 5x150m, 5x600m, 2x1500m ja magustoiduks veel üllatuslik 1x5000m. Soojenduseks ja lōikude vahel ligi 10km rahulikku jooksu. Kokku kolme tunni jagu trenni ning tugevalt üle 20km tartaani vahtimist.

Täiesti uudne kogemus. Kui ma tavaliselt taastun 24 tunniga ilusti ära, siis täna hommikune pikk ots (27km), möödus piimhapet täis valusate jalgadega. 


Peale saalitrenni haarasin poest kiiruga kümmekond banaani ning 2kg viinamarju, mis ma teel koju nahka pistsin. Riiete vahetus ja tagasi linna, Kultuurikatlasse. Seal toimus suur taimetoidumess, kus minul ja veel paaril inimesel oli vōimalus rääkida teemal "Taimetoi ja aktiivne eluviis." 


Juba kooli ajal tundsin ma igasuguse esinemise ees korraliku hirmu. Ma ei tea, kas ma olen vanemaks saanud vōi antud teema on mulle lihtsalt väga südamelähedane ja tuttav, aga eilne jutustamine läks hästi. Sarnase kogemuse puudumine, paistis kindlasti välja, aga arvan et sain oma osaga enam-vähem hakkama. 

50+ pealine open minded kuulajaskond tegid vestlusringi tōeliselt nauditavaks. Huvilised olid kohati ise justkui sōnavōtja rollis, rääkides julgelt kaasa oma kogemustest. Seega oli ka endal väga huvitav.


Siin kohal on paslik mainida, et mitme taimetoiduga seotud aasta jooksul kohtusin esmakordselt teiste samamoodi mōtlejatega ning tavapärase "but, but, but where do you get your protein" teema asemel oli arutelu hoopis teisel levelil. 
Ei arutatud kas taimetoit on okei ja vōimalik, vaid hoopis kui hea, oluline ja elumuutev see hoopis on. 

Super kogemus, lahedad inimesed ja korralik hunnik motivatsiooni, millele tagasi mōtlemine teeb veel pikalt seest soojaks. 

Muide taimetoidu messi külastas ühe päeva jooksul üle 4000 inimese. Uhke!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar