reede, jaanuar 04, 2013

Ebaõnnestunud intervalltreening


Eilseks planeerisin üle pika pika aja intervalltreeningu. Enne trenni sättisin Garmini dataFieldid mugavaks ning seadistasin intervallid. Mingil rumalal põhjusel seadistasin kuus kordust 1,5 kilomeetrit tempoga ning 0,5 kilomeetrit puhkust (rahuliku tempoga). Kui päris aus olla, ei tea ma siiani, kust ma need kuramuse numbrid võtsin. Isegi puhkus ei ole tempoosaga vastavuses.

Peale kahe kilomeetrist warmup-i algas „da pain“. See osa kestis ja kestis ja kesti. Mõtlesin et jäängi seda 1,5 kilomeetrit jooksma. Kops oli tõsiselt koos. Pulss ainult üllatavad ~173 bpm. Enesetunde järgi oleks võinud olla vähemalt 190+.

Viissada meetrit rahuliku tempoga sai märkamatult läbi. Pulss tuli ilusti alla 150-le.
Juba jälle andis piiksuv kell märku tempo tõstmisest. Mõtlesin, et no kui sai kell nii seadistatud, tuleb ära kannatada. Panin jälle auru juurde ja lasin järjekordsed poolteist kilomeetrit tugevalt.

Kolmanda tempo osa alguses otsustasin (teist korda elus) plaanitud trenni katkestada. Alustasin ilusti kuid peale 0,5 kilomeetrit lasin tempo alla ning jooksin rahulikult koju.



Tempo osade keskmine tuli siiski päris ilus 4,03 min/km kohta.

Kuna ma Vibrameid kaasa ei võtnud, jooksin viimase kilomeetri jalgade rahustamiseks jällegi paljajalu.

Koju jõudes võtsin kohe vanad treeningplaanid ette. Huh, esimesed intervallid pidid olema 0,5 km tempot ja 0,25km rahulikku. Tohlakas!

Ellu ma jäin ja jalgadele ka väga liiga ei teinud. Tänane ärkamine oli muidugi pisut komplitseeritud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar